maandag 31 augustus 2015

Second Opinion augustus 2015

Middels mijn eigen ziektekostenverzekering heb ik medio juni/juli 2015 een second opinion bij Best Doctors aangevraagd. Dit zijn internationale topspecialisten die op basis van je medisch dossier een second opinion verstrekken. Dit is een extra service van CZ.

Second Opinion afgelopen week ontvangen:
Deze werd opgesteld door een hematoloog uit Boston. In grote lijnen kwam de geadviseerde behandeling overeen met de eerstelijnstherapie die ik nu volg.
M.b.t. de paresthesie (neuropathie) werd geadviseerd om nutritionele en vitamine B12 tekorten, lood- of arsenicumtoxiciteit uit te sluiten en nog een onderliggende ziekte van MM uit te sluiten. Tevens werden medicijnen bij aanhoudende klachten geadviseerd. Mijn hematoloog is echter van mening dat bij neuropathie geen medicijn helpt…

Tevens werd geadviseerd om na de gehele behandeling een onderhoudstherapie te volgen om de MM cellen zolang mogelijk onder controle te houden. Mijn hematoloog vertelde vorige keer desgevraagd dat dit niet gegeven wordt.

Zaken die dus goed besproken moeten worden….graag wil ik de voor-/nadelen van elke keuze weten, voor zover bekend natuurlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten