maandag 5 juli 2021

5 juli 2021 Nog steeds onzekerheid mbt thymus

Na twee weken van ONZEKERHEID...

Dinsdag 29 juni ct-scan gehad, die dag geen telefoon en dag erna ook niet, zou het dan toch goed zijn?

Eindelijk vandaag 5 juli te 16.30 uur fysiek consult, echter na drie kwartier waren we pas aan de beurt. Wat kan wachten dan lang duren, de spanning steeg met de minuut.

Uitslag:

De verdikking tussen hart en longen: was in 2019 ook zichtbaar, doch niet zo actief. Nu dus meer activiteit. De ct-scan heeft geen volledige uitslag gegeven. Men vermoedt dat dit een rest is van het Thymus (zwezerik). Kan passen bij het beeld na een stamceltransplantatie. Echter, om meer zekerheid te krijgen, volgt nu ook nog een MRI-scan (wanneer hoor ik nog). Maar dan nog, zou het kunnen zijn dat men niet met zekerheid kan zeggen of het goed- of kwaadaardig is. Mocht men verder onderzoek moeten doen is de volgende stap een chirurgische ingreep voor een biopt. 

PET-scan 2019-2021 re-bovenbeen: er was toen in het beenmerg, dus midden in het bot, een plek zichtbaar. Deze lichtte nu minder op dan in 2019. Hier hoeft verder geen actie in genomen te worden.

PET-scan woekering van cellen in rug was een hemagioom: geheel goedaardig en komt vaker voor.             (Hemangiomen zijn goedaardige woekeringen van bloedvaten (goedaardige tumoren). Ze kunnen in alle organen voorkomen. In de huid liggende hemangiomen zijn meestal erg zichtbaar als paarse of rode vlekken of bobbels. De bekende aardbeivlek bijvoorbeeld)

Bloeduitslag mbt MM: blijvende lichte stijging van bepaalde waarden, doch men beschouwt dit nog als stabiel omdat de waarden binnen de marge liggen. Gevoelsmatig is dit dus niet fijn, want de klok gaat weer steeds harder tikken.

Antistoffen COVID: gelukkig ben ik positief getest, dat houdt in dat ik antistoffen tegen COVID heb ontwikkeld. Het is  de vraag in hoeverre ik ook beschermd ben cq minder klachten krijg als ik besmet raak, dit weet men (wereldwijd) nog niet.

Dus op naar de MRI-scan, helaas weer met contrast-vloeistof.. duim duim duim... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten