maandag 7 november 2022

Verloop 1e kuur van dit traject Start 09-10-2022

 Zondag 9-10-2022 gestart met de kuur.

Deze kuur bestaat uit in de ochtend bloedverdunners en prednison en 's avonds de pomalidomide en de cyclofosfamide. In mijn herinnering viel deze kuur twee jaar geleden heel zwaar, maar dat was ook na een periode van al twee jaar andere chemo/medicatie en andere hindernissen in het leven....

De invloed van prednison is merkbaar, voel me na inname met vlagen hyper. Maken we dankbaar gebruik van om eea te regelen en te doen. Invloed van de poma en cyclo is een vraag, moeilijk om naast de bestaande klachten te leggen, want met vlagen oververmoeid, slecht slapen, krampen in benen, toename neuropathie, misselijk. Dit alles speelde eerder ook al, zeker bij toename van de kanker. Kijken waar we over een paar dagen 'staan'.

Dag drie slechte dag, in die zin, geen energie, richting pijnlijke neuropathie (dat betekent gemene pijn onder de nagels) en misselijk/brak.... gelukkig niet de hele dag! 

Dag vier begon goed maar na een uur al bleh, opvliegers, misselijk en geen energie, niet leuk maar te doen.

Tweede week; op zich te doen, met vlagen gewoon een bleh gevoel en helaas obstipatie.. minder last van de neuropathie.. soms opvliegers en opeens klam voelen. 

Derde week; met uitschieters van bleh voelen, uitdaging van de obstipatie zijn er meerdere momenten dat het goed gaat, fysio-sport lukt, wandelen en kan eea doen/ondernemen. Zo blij mee. 

Vierde week; met de dag beter voelen, wel de terugkerende plotselinge vermoeidheid, darmen herstellen, heel fijn om deze week rust van de pomalidomide te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten